Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Canvas

Een nieuwe leeromgeving

Het LMS

LMS staat vrij vertaald voor ‘Leer Management Systeem’ en is het elektronische platform wat ondersteuning biedt bij het selecteren, volgen en geven van opleidingen. Een LMS is makkelijk te verwarren met een elektronische leeromgeving (ELO); daar waar een LMS de organisatie van het totale opleidingsaanbod ondersteunt, ondersteunen ELO's de organisatie van het leren binnen een opleiding.

Een LMS wordt bijvoorbeeld gebruikt om planning, curriculumstructuur en cijferlijsten te organiseren. Het is dus echt een management systeem. Een ELO is waar het echte leren door de student gebeurt. Moderne leer management systemen combineren functionaliteiten van zowel een LMS als een ELO, wat het onderscheid minder belangrijk maakt. Canvas wordt bijvoorbeeld aangeduid met beide afkortingen.  

 

Canvas

Canvas is de nieuwe leeromgeving van de UvA, en zal BlackBoard vervangen.

 

Wat biedt Canvas docenten en studenten? 

Activerend, samenwerkend en gepersonaliseerd leren

Canvas biedt functionaliteiten die bijdragen aan verdiepend, activerend, samenwerkend en gepersonaliseerd leren. Studenten kunnen met verrijkte zelfstudie veel in Canvas voorbereiden. Daardoor is er bij het contactonderwijs meer tijd voor dialoog, opdrachten, en verdieping.
 

Heldere grafische interface en vaste menustructuur

Canvas is gebruiksvriendelijk. Cursussen inrichten gaat gemakkelijk. Ook is Canvas goed bruikbaar op mobiele telefoon en tablet en heeft het een handige app.

 

Makkelijk nakijken en communiceren met studenten

Canvas maakt de cursusadministratie eenvoudiger. Denk aan nakijkwerk, het bijhouden van deelcijferoverzichten, communiceren met studenten, het indelen van studenten in groepen.

 

Goede koppeling leertools en op maat per faculteit in te richten

Canvas is een open standaard systeem waardoor digitale leertools makkelijk geïntegreerd kunnen worden. Het kan per faculteit ‘op maat’ ingericht worden naar de behoeften van de opleidingen. De kern biedt onderwijskundige basisdiensten voor alle faculteiten. De gemeenschappelijke schil bevat digitale leertools die alle faculteiten kunnen gebruiken. In de facultaire schil komen digitale leertools specifiek voor de opleidingen van die faculteit.

 

Goede koppelingen met IDM, SIS, en de Digitale Studiegids

Canvas krijgt goede koppelingen met onderwijslogistieke systemen, zoals het SIS en de Digitale Studiegids. Hierdoor kunnen docenten en studenten efficiënter werken en studeren.

 

Uniforme gebruikerservaring

Door een beperkt aantal UvA-templates voor de inrichting van cursussen, is er voor een uniforme gebruikerservaring bij alle opleidingen en cursussen gezorgd.

Bent u een UvA-docent en geeft u in 2018-2019 één of meerdere vakken? Lees dan hier hoe u met Canvas aan de slag kunt.

Mooie voorbeelden van Canvas

Interactie

Binnen Canvas is de afstand tussen docent en student een stuk kleiner. Docent en student kunnen makkelijker communiceren over lesstof, feedback op taken is geïntegreerd en communicatie over het onderwijs gaat sneller en makkelijker naar de juiste groep studenten.

Organisatie van bestanden

Het wijzigen van een bestand op BlackBoard moest onafhankelijk op iedere plek waar het stond, in Canvas kun je hetzelfde bestand steeds opnieuw linken. Dat werkt makkelijker.

Canvas App Center

Integratie van allerlei diensten zoals FeedBack Fruits, YouTube en Khan Academy direct in Canvas zonder de omgeving te hoeven verlaten.

Automatische taken

Canvas kun je deels automatiseren, zoals het plannen of publiceren van bepaalde content.

Thuis nakijken of interactie met studenten, zo vanaf je telefoon of tablet.

Canvas heeft app-support en is benaderbaar vanaf een web-browser, wat ervoor zorgt dat er overal geleerd en gewerkt kan worden.  

Canvas overal

SpeedGrader support

Nakijken of annoteren binnen Canvas, vanaf elk apparaat.

SpeedGrader