Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Jouw voorgangers

Aan de UvA zijn inmiddels vele initiatieven op het gebied van blended learning. Op deze pagina vindt u een selectie ervan.

Studentes werken achter laptop

E-Learning Human Embryology aan het AMC

Voor het onderwijsonderdeel ‘Embryologie van de bovenste tractus digestivus’ is een serie kennisclips en bijbehorende zelfstudieopdrachten ontwikkeld. In de kennisclips worden 3D-modellen van de menselijke embyonale ontwikkeling besproken. Het geheel voorziet studenten al voorafgaand aan het practicum van driedimensionaal inzicht en stelt ze in staat de beheersing van de materie te testen.

Digitaal Toetsen met Remindo aan de FgW

Docent Mediawetenschappen Willem Pool neemt het tentamen van zijn vak Filmanalyse af met een digitale toets. Studenten kunnen hun kennis en vaardigheden demonstreren aan de hand van een analyse van nieuwe filmfragmenten die in de digitale toets zijn opgenomen. Zo krijgt de docent een goed beeld van het niveau van de student en sluiten de leerdoelen optimaal aan bij de toets.

Workshop 'Zelf aan de slag met kennisclips' aan het AMC

Deelnemers aan deze workshop konden in een portable kennisclipstudio hands-on kennismaken met het concept kennisclips. De deelnemers hebben zelf een kennisclip opgenomen waarin de benodigde informatie is verwerkt. Beide workshops bleken een groot succes.