Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Centre for Innovation in Learning and Teaching

Over CILT

Het Centre for Innovation in Learning & Teaching (CILT) is een centrum waar expertise en ervaringen van faculteiten en ondersteunende diensten bijeengebracht, ontwikkeld en gedeeld worden.

CILT organisatie

De doelstellingen van CILT zijn:
 

 1. Bijeenbrengen, ontwikkelen en delen van kennis en ervaringen;
 2. Op één lijn brengen van faculteitsinitiatieven, en ook digitaal toetsen, leeranalyses, etc.;
 3. Ontwikkelen en delen van onderwijsmateriaal en –gereedschappen.

CILT wordt geleid door de vice-provoosten Peter van Baalen en Etienne Verheijck. Daarnaast zijn de Teaching Quality & Innovation Officers van de faculteiten een belangrijk onderdeel van CILT.

CILT web

Belangrijkste taken van CILT zijn:
 

 1. Support
  Het ondersteunen van faculteiten en docenten bij het ontdekken, implementeren en uitvoeren van onderwijsinnovatie/blended learning. Startpunt is dat het onderwijs centraal staat, technisch en logistiek ondersteund door Bureau Onderwijslogistiek (BOL) en ICTS.
   
 2. Seminars 
  Gedurende het hele jaar zullen seminars worden georganiseerd. De doelgroep is breed, de gehele academische gemeenschap, maar de focus ligt op studenten en docenten.
   
 3. Website
  Een webplatform wordt ontwikkeld met als doel hetinformeren, ondersteunen, maar  vooral bijeenbrengen van UvA-studenten, -docenten en andere medewerkers.
   
 4. Onderzoek
  Als een onderzoeksuniversiteit is het onze taak om goed onderwijs te bieden om evidence-based te werken. De FMG werkt aan een onderzoeksprogramma voor innovatie en het gebruik van ICT in het hoger onderwijs. Dit initiatief past perfect in het doel van CILT.
   
 5. Education Innovation Lab
  In het Education Innvovation Lab worden experimenten en innovaties samengebracht. Het lab heeft een overzicht van de initiatieven binnen de universiteit en is de plek waar innovatie gesteund wordt. Experimenten op het gebied van onderwijsinnovatie worden geëvalueerd. De innovatie-agenda omvat grassroot-projecten, experimenten, onderzoek, innovatieprojecten.

Stuurgroep

Vice-provoosten:
Peter van Baalen (FEB)
Etienne Verheijck (AMC)

Stuurgroepleden:
Martine van Selm (FMG)
Yolande Spoelder (FGw)
Andy Pimentel (FNWI)
Arthur Salomons (FdR)
Annemarie Zand Scholten (FEB)
Ronald Gorter (ACTA)
Manouk Schippers (CSR)
Tjapko  van Noort (CSR)